Legyőzték a polgármestert, mégsem lesz vízi élménypark Balatonvilágoson

Egy képviselő meggondolta magát és az eddigiekkel ellentétben az élménypark megépítése ellen voksolt a szerdai ülésen.

2023. július 26., 15:56

Szerző:

Meglepően alakult a szerdai testületi ülés Balatonvilágoson. Némi meglepetésre és Takács Károly polgármester bosszúságára az eddig vele szavazó képviselők egyike a helyi ellenzék mellé állt, így először sikerült megvétózni egy olyan beruházást, amely komoly lakossági és nyaralótulajdonosi tiltakozást váltott ki a településen.

A balatonvilágosi képviselő-testület a mai ülésen visszavonta a település strandja előtti vízfelületen vízi élményparkot létesíteni akaró cégnek kiadott engedélyeit, így ezzel egyelőre biztossá vált, nem valósulhat meg a projekt, amelyért évi 1,3 millió forint bérleti díjat fizetett volna a vállalkozás – írja a Népszava.

A testületi ülésre mintegy három tucat tüntető is ellátogatott, akik táblákkal jelezték, nem szeretnének élményparkot a tó partjára. 

A személyeskedésekkel tarkított, a hallgatóság tagjainak fel- és közbeszólásaival tarkított vita végére egy képviselő meggondolta magát – olvasható a cikkben, és az Aligai Fürdőegyesület által kierőszakolt név szerinti szavazáson a létesítmény ellen szavazott.

Takács Károly – aki érdekes stílusban vezette a testületi ülést, s többször is megfenyegette a hallgatóságot, hogy kiüríti a termet, illetve egyszer a mappáját is összecsapta dühében, és végül be akarta zárni az ülés, de végül az aljegyző hatására meggondolta magát – láthatóan megdöbbent a pálforduláson, ám miután egy másik, eddig vele szavazó képviselő csak tartózkodott, hiába voksolt az engedélyek fenntartása mellett, ezúttal kisebbségben maradt, s ezzel eldőlt, egyelőre nem létesülhet vízi élménypark Balatonvilágos aligai partjánál.

(Fotó: MTI)

Papp László, Debrecen polgármestere nem ért egyet a kormány Versenyképes Járások programjának jelenlegi formájával, ami elvonná a településektől az iparűzési adó növekményét. A fideszes polgármester szerint a gazdag városoknak támogatni kell a szegényebb települések fejlődését, de ennek van egy egészséges határa.