Jön a vadászlesadó egy Baranya megyei településen

Nagydobsza januártól évi 50 ezer forint adót kér vadászlesenként a vadásztársaságoktól.

2022. november 25., 12:34

Szerző:

Évi 50 000 forint adót kell majd fizetni vadászlesenként a Pécstől kb. 50 kilométerre fekvő Nagydobszán. Az önkormányzati rendelet szerint a vadászlesadó alanya az a vadásztársaság, amely a naptári év első napján a vadkárért felelős – írta a Telex.

Viszont azok, akik a község közigazgatási területén összesen egy darab vadászlessel rendelkeznek, azok mentesülnek az adó megfizetése alól. A vadászlesadót két részletre osztva is be lehet fizetni, ilyenkor az első részlet fizetési határideje minden év március 15., a második részleté szeptember 15. napja.

(Kiemelt képünk illusztráció. Magasles egy mákkal és pipaccsal beültetett termőföld mellett, Nagytarcsa közelében. MTVA/Bizományosi: Róka László)

Tegnap 19:40

A Szikra Mozgalom azt szeretné, ha a gazdagok is befizetnék az adókat ezért csekkeket vittek a belvárosi Tropicana kaszinó bejáratához és el is állták azt. A biztonsági őrök és a rendőrség egyelőre nem tudták őket eltávolítani onnan.

Tegnap 16:49

A jegybank elnökének igaza van abban, hogy baj van, de a baj mindenkit érint: a magas energiaárak egész Európában recesszió felé viszik a gazdaságokat – közölte a pénzügyminiszter Facebook-oldalán hétfőn.