Ungár: Hazugságokkal kevert, értelmezhetetlen rasszista hadjárat indult az LMP és egyik munkatársa ellen

2018. január 21., 15:18

Szerző:

Hazugságokkal kevert, értelmezhetetlen rasszista hadjárat indult a kormánymédiában az LMP egy munkatársával szemben – mondta Ungár Péter, az ellenzéki párt elnökségi tagja vasárnap, Budapesten más témában tartott sajtótájékoztatón, kérdésekre válaszolva.

A  politikust arról faggatták, hogy Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje szombaton nem cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint egy Afganisztánban született szakértőt jelölt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságába, aki megbukott az átvilágításon.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az erről szóló cikknek nem nagyon volt olyan része, amely megfelelt volna a valóságnak – fogalmazott Ungár Péter, aki hozzátette, a valódi kérdést az veti fel, hogy a hirado.hu miként írhatott valakinek a nemzetbiztonsági átvilágítási státuszáról, ami szigorúan titkos állambiztonsági információ. (A hirado.hu szombaton írta meg, hogy Szél Bernadett „a migrációs válság közepén" egy olyan szakértőt jelölt a nemzetbiztonsági bizottságba, aki korábban a MigSzol munkatársa volt. A férfi elbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon, így az Alkotmányvédelmi Hivatal elutasította az alkalmazását. A MigSzol a menekülteket segítette étellel, innivalóval, a legfontosabb információkkal, 2016 nyarán, a válság lecsengésével és a hazai szabályok megváltozásával be is fejezte tevékenységét.)

Az LMP elnökségi tagja arra a kérdésre, hogy kollégájuk „nyílt bevándorláspártisága" lehetett-e a probléma elmondta, „még ez egy olyan ország, ahol valaki bármilyen kérdésben elfoglalhat bármilyen álláspontot a migrációval kapcsolatban".

Hangsúlyozta, a szóban forgó munkatársuk magyar állampolgár, aki ellen szerinte a Fidesz azért indított hadjáratot, mert fél, hogy a nemzetbiztonsági bizottságban kiderül: a „Soros-terv" semmi, és semmilyen tekintetben nem jelenthet veszélyt.

Az ellenzéki politikus megjegyezte, Szél Bernadettet mandátummal rendelkező képviselőként nem lehet kitiltani a nemzetbiztonsági bizottság üléseiről, ahogy azt Németh Szilárd akarja.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.