Újságírókra vadászik a Klubrádió tulajdonosa

Főállásából akarta kirúgatni a Jelen egyik újságíróját a Klubrádió tulajdonosa, amiért az munkát vállalt a Spirit FM-nél – állítják forrásaink. Arató András szerint csak az összeférhetetlenség kérdését vetette fel a lap főszerkesztőjének.

2021. május 7., 06:49

Szerző:

Eddig úgy tűnt, csupán bojkot-fenyegetéssel és markáns jelzőkkel teletűzdelt közleményekkel igyekezett megnehezíteni a Klubrádió vezetősége az általuk elvesztett frekvenciát ideiglenesen megkapó Spirit FM működését. A 168.hu forrásai azonban egybehangzóan állítják: Arató András szintet lépett a napokban és egzisztenciális nyomást igyekezett gyakorolni legalább egy esetben olyan újságíróra, aki főállása mellett munkát vállalt a Spirit FM-nél.

Több, egymástól független forrásunk is megerősítette: Arató Ónody-Molnár Dóra kirúgását kezdeményezte Lakner Zoltánnál, a Jelen című hetilap főszerkesztőjénél, amiért a lap újságírója heti egy adásban szerepet vállalt a Spirit FM-nél.

Kerestük Laknert és Ónody-Molnárt, ám mindketten jelezték: nem kívánják kommentálni a történteket.

Arató András, a Klubrádió többségi tulajdonosa lapunknak elismerte: valóban felvette a kapcsolatot Laknerrel. Azonban – állítja – senkit nem akart kirúgatni, nem is nevesített egyetlen újságírót sem, mivel – mint mondja – nem ismeri a hetilap teljes stábját. (Arató azt követően kereste meg a főszerkesztőt, hogy nyilvánosságra került Ónody-Molnár szerepvállalása.)

„Annyit vetettem fel Laknernek, hogy nem összeférhetetlen-e a Jelennél dolgozni, és emellett beülni az elrabolt vagyonba” – mondja Arató.

A Klubrádió többségi tulajdonosa korábban a vészkorszak jogfosztásaihoz hasonlította rádiója frekvencia-vesztését. Ezzel kapcsolatban a 168 Óra hetilapnak adott interjújában Németh S. Szilárd kijelentette: „A holokauszt áldozatainak emlékét sohasem használnám fel üzleti célokra, a zsidóság elleni népirtás és egy frekvenciapályázat között párhuzamot vonni szerintem ízléstelen.”

Arató arra a kérdésre, hogy ha senkit nem akart kirúgatni, miért a főszerkesztőt, mint a munkavállalók főnökét kereste meg, miért nem az érintett újságírót, megismételte: nem ismeri a Jelen teljes stáblistáját.

(Lakner Zoltán korábban a 168 Óra hetilap főszerkesztő-helyetteseként dolgozott, Ónody-Molnár Dóra ugyancsak a lap munkatársa volt korábban.)

(Kiemelt kép: Arató András, a Klubrádió vezérigazgatója beszél a rádió sajtótájékoztatóján, 2012. november 15-én. Fotó: MTI | Kovács Tamás)

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.