Újra mehetnek a gyerekek uszodába, sportlétesítménybe

Az általános iskola felső tagozatán és a középiskolákban, felnőttképzésben is visszatér a jelenléti oktatás, ezzel függ össze a sportlétesítmények használatának engedélyezése is.

2021. május 7., 07:34

Szerző:

Hétfőtől, május 10-től az óvodások és iskolások testnevelésóráit és szakköreit tarthatják sportlétesítményben, uszodában, edzőteremben, vagy akár jégpályán is – ezt is tartalmazza a csütörtök este megjelent Magyar Közlöny – írja a 24.hu

A kormányrendelet arról is szól, hogy „a felsőoktatási intézmény rektora dönthet az oktatás – így különösen a hallgatók gyakorlati képzésének, valamint a tanulmányi és vizsgaszabályzat szerint hallgatói jelenlétet igénylő tudásmérésnek – személyes érintkezés mellett történő megszervezéséről, a szükséges védelmi intézkedések betartásával.”

Emellett megszűnik a közigazgatásban az otthoni munkavégzés: a közigazgatásban elrendelt lakó-, illetve tartózkodási helyen történő munkavégzés (…) megszüntetésre kerül. Továbbá a magánszektorban sem kell a munkáltatónak arra törekednie, hogy munkavállalói otthonról dolgozzanak. Véget ér „a gazdaság szereplőinek felkérése, hogy törekedjenek az otthoni munkavégzés alkalmazására”.

Arról is rendelkezik a kormány, hogy a koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt álló tizennyolcadik életévüket be nem töltöttek karanténkötelezettség nélkül térhetnek haza Magyarország területére.

(Kiemelt kép: Az örkényi Huszka Hermina Általános Iskola újonnan átadott teqballasztalát mutatják be a diákoknak 2020. október 7-én. A sporteszközt a Tanítsunk Magyarországért program keretében adták át. Fotó: MTI | Koszticsák Szilárd)