Ujhelyi Deutschról: ez már nem az a vagány Tomi, bunkóság, amit csinál

A politikus ezt azután mondta, hogy Deutsch Tamás Vettel szivárványos cipőjét a horogkereszthez hasonlította.

2021. augusztus 1., 16:14

Szerző:

Ujhelyi István kommentálta Deutsch Tamás vasárnapi Facebook bejegyzését, amiben a Fideszes politikus Sebastian Vettelt pécézi ki. A Forma–1-es pilóta ugyanis szolidaritását fejezte ki szivárványos cipőjével mind a versenytársa, Lewis Hamilton, mind a magyarországi LMBTQ közösség felé, akiket a világbajnok megvédett Orbán Viktorral szemben.

Deutsch Tamás azt írja: „A németek mindig is értettek ahhoz, hogyan kell az aktuális kordivatnak megfelelő píszí szimbólumokat megjeleníteni a sportban. «Finoman, kulturáltan, európai módra. Aki tudja, érti.» Ennyi.” A politikus két képet osztott meg. Az egyik a Mesterházy Attila által kitett Vettel által viselt cipőről, ami alatt a politikus azt írja: finoman, kulturáltan, európai módra fejezi ki a sportoló a véleményét. A másik képen pedig a berlini 1936-os olimpiáról látható egy fotó, rajta karlendítő szurkolókkal, horogkereszttel.

Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő azt írta kommentben Deutsch Tamás posztjához: „Tamás, milyen mélyre süllyedtek még, de tényleg? Az esztelen uszítás után most konkrétan lenáciztok egy világbajnokot (bárkit), mert veletek ellentétes véleménye van? Milyen szörnyetegek lettek az egykoron szabad és felvilágosult Magyarországért kiáltó fiatal demokratákból?” A politikus úgy fogalmazott a 168-nak, ez már nem az a vagány Tomi, aki volt, amit most csinál az már bunkóság és vérlázító.

(Kiemelt kép: Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) delegációvezetője sajtótájékoztatót tart az Európai Parlament migrációs állásfoglalásáról, a Képviselői Irodaházban, Budapesten 2020. december 19-én. Fotó: Mohai Balázs / MTI)