Újabb megrázó részleteket árult el Szilágyi Liliána fiatalkoráról

Az Európa-bajnoki ezüstérmes úszónő egy televíziós műsorban mesélte el traumáit. 

2022. január 2., 21:10

Szerző:

Újabb megrázó részleteket osztott meg bántalmazásáról Szilágyi Liliána a Hír TV Magánterület című műsorában. A sportoló szerdán beszélt először arról, hogy gyermekkora óta testileg, lelkileg és szexuálisan bántalmazza édesapja, Szilágyi Zoltán. Később pedig öngyilkos akart lenni – írja cikkében a Telex.

Ahogy azt már korábban megírtuk, Szilágyi Liliána szerdán az Elviszlek magammal című műsorban osztotta meg a nagyvilággal, hogy édesapja, a korábbi olimpikon úszó, Szilágyi Zoltán őt, édesanyját és a húgát is rendszeresen, valamint sokféleképpen bántalmazta. Elmondása szerint édesanyját akkor is, amikor várandós volt vele.

Ezt követően Szilágyi Zoltán és az úszó húga is tagadta az elhangzott vádakat.

„Egy másodpercig nem tudom, hogy egyébként milyen, hogy ha van egy apja az embernek. Az apám soha nem viszonyult hozzám érzelmileg, ha csak nem manipulálni akart. Húszéves koromig nem dönthettem semmiről” – mondja a műsorban Szilágyi, aki hozzátette, hogy abban sem biztos, hogy az úszást választotta volna gyermekkorában.  Inkább a balett, az öttusa vagy vívás vonzotta őt kisebb korában.

A cikk szerint van olyan emléke nyolcéves korából, hogy ritmikus gimnasztika edzésről vitte haza az édesapja, amikor hátrafordult az autóban, és megkérdezte tőle, hogy mit szeretne csinálni holnaptól: úszni vagy balettozni.

„Tisztán emlékszem, hogy azt mondtam, hogy balettozni. Mire visszafordult, és annyit mondott csak, hogy rendben, akkor holnap az uszodában találkozunk”

– mondta az úszónő. Szilágyi arról is beszélt, hogy sokáig ő sem ismerte fel, hogy miben élt, kivel élt együtt. Akkor döbbent rá, hogy nemcsak ennyi az élet, amikor már olyan állapotban volt, ami végzetes is lehetett volna.

Ez 2015-ben volt, amikor egy izraeli családi nyaraláson öngyilkos akart lenni, ugyanis nem látott más kiutat.

„Levittem a tengerpartra – nagyapja kését – és azt mondtam, hogy nem megy tovább. Itt a tenger mellett, én nekem elég volt, kiszállok. És csak ültem ott, teljesen egyedül, és valami belső hang azt mondta, hogy nincs vesztenivalóm, és most, akárhogy, de el fogok jönni”

 – fogalmazott.

Egy évvel később, 2016-ban jött el otthonról az édesanyjával, és kezdte meg a traumák feldolgozását.

(Kiemelt kép: Szilágyi Liliána. Fotó: Szilágyi Liliána hivatalos Facebook-oldala)

20:28

Zivatarveszély miatt két megye több járására másodfokú riasztást adott ki kedd este az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban olyan heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket károkozó szél, jelentős mennyiségű csapadék, illetve jégeső kísérhet.

A város közösségének bevonásával döntött a pécsi önkormányzat a város új szlogenjéről, amely a következő lesz: Pécs – Mediterrán szerelem – közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata kedden az MTI-vel.