Újabb borgyártóra kerülhet lakat

Az Ital Magyarország után a Lovassy Bor és a Bognár Pincészet borait gyártó Bognár-Vin Kft. is bezárhat.

2022. október 21., 10:39

Szerző:

Az Ital Magyarország Kft. (IMO) csődje után a Lovassy Bor és a Bognár Pincészet borait gyártó Bognár-Vin Kft. is felszámolás alá került a hét elején – tudta meg a 24.hu.

Már ötször rendeltek el végrehajtást

A fejlemény annyiban nem meglepő, hogy boros körökben már hallani lehetett a cég problémáiról, és fizetési gondokra utalt az is, hogy a Bognár-Vin Kft.-re az Opten cégadatai szerint az idén már ötször rendeltek el végrehajtást, igaz, eddig mindannyiszor törölték azt. A mérlegbeszámoló alapján viszont nem ment olyan rosszul tavaly a cégnek, ha nem is jelentős plusszal, de pozitív mérleggel zárták 2021-et: bő 1,7 milliárd forint árbevételt és 22 millió forint adózott nyereséget mutattak ki.

A cégben a legnagyobb üzletrésze Bognár Gábornak van, a fiai, Attila és Csaba egyaránt 25,7 százalékos tulajdonosok a cégben. Bognár Gábornak van még egy fia, Bognár Gábor Andor, az ő vezetésével dőlt be nemrég az Ital Magyarország Kft. – írja a lap.

A Lovassy Borral ellentétben a Bognár Pincészet nem az ismertsége miatt érdekes, inkább azért, mert mindössze három éve adták át a Bognár Pincészet villányi borászatát, a Villányi Borok Házát. Ez a Bognár-borászat központja, itt történik a leszüretelt szőlő fogadása, préselése, szűrése, tárolása, feldolgozása, majd elszállítása. A beruházás teljes összege 405 millió forint volt, ebből a Villányi Borok Háza számára 195 millió forint támogatást nyújtott a kormány, de uniós pénz is ment a felújításra.

(Kiemelt képünk illusztráció. fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.