Tűz ütött ki egy szeméttelepen

Két-háromezer köbméteres szemétkupac egy része ég egy adonyi hulladéklerakó telepen - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnap a honlapján.

2022. május 15., 15:46

Szerző:

Azt írták: a dunaújvárosi és a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltják a lángokat, és a helyszínre tartanak az érdi tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: Oikonomou / Hans Lucas/AFP)

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a jövő hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni. A hét közepétől ugyan csökken a csapadékhajlam, de a hőmérséklet jelentősen visszaesik, a legmelegebb órákban mindössze 10-16 Celsius-fok várható, a hidegre hajlamos helyeken pedig visszatérhet a gyenge hajnali fagy. A szél sokfelé lesz erős - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat. A MÁV-csoport adatai szerint vasúti átjárókban idén eddig 16 baleset történt, öttel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában, ezek közül egy halállal végződött, három súlyos sérülésekkel járt.