Tűz ütött ki egy társasházban Zalaegerszegen, a lakókat ki kellett menekíteni

Videó és fotók is készültek a szörnyű pusztításról, amit egy zalaegerszegi társasházban végzett a tűz.

2023. május 6., 18:35

Szerző:

Tűz ütött ki egy társasházban a zalaegerszegi Holub utcában, írta a megyei lap online hírportálja. A lángok a Holub utca 16-18. szám alatt két lépcsőházat is érintettek, az elől a tűzoltóknak 20 lakót kellett kimenekítenie. Közülük 6-an szenvedtek a lángok következtében füstmérgezést. A helyi katasztrófavédelem azt közölte, hogy az oltás folyamatos, a tűzoltók még a szombat, kora esti órákban is a lángokkal birkóznak.

Arról, hogy mi okozhatta a tüzet, egyelőre keveset tudni, Borsos Csaba, egy első emeleti lakó a Zala Online-nak arról számolt be, egy elektromos roller meghibásodása okozhatta a tűzesetet, a lángok azután az ablakon keresztül terjedtek tovább. A nagy erőkkel megkezdett oltást segítheti, hogy az eső is eleredt.

(Kiemelt kép: Társasház gyulladt ki Zalaegerszegen 2023. május 6-án. Fotó: Zaol.hu videója)

 

Ráadásul hat egymást követő napot tölthetnénk otthon a karácsonyi héten a Gazdaságfejlesztési Minisztérium friss tervezete szerint. Lenne ugyanakkor három olyan szombat is, amikor dolgozni kellene.

Halálos motorbaleset történt a fővárosban a Gyáli úton hétfő délután, az utat a Könyves Kálmán körútnál lezárták – tudatta a rendőrség a honlapján.

Novák Katalin részt vett a csíksomlyói búcsún, és látogatásának helyszíneiről folyamatosan beszámolt a közösségi oldalán. A „nem megfelelő nyilvános üzenetek” miatt a román külügy tiltakozott Magyarország bukaresti nagyköveténél. A Sándor-palota szerint a „román külügyminisztérium tiltakozása túlzó és indokolatlan”.