Ketten meghaltak egy domaszéki lakástűzben

Egy középkorú házaspár életét vesztette a Csongrád-Csanád vármegyei Domaszéken leégett hétvégi házban hétfőn hajnalban.

2023. május 1., 12:18

Szerző:

Ketten meghaltak a Csongrád-Csanád vármegyei Domaszéken leégett hétvégi házban hétfőn hajnalban. A tűzoltók kiérkezésekor a húsz négyzetméter alapterületű, kétszintes épület már teljes terjedelmében égett, részben be is omlott. A tűzoltók fél óra alatt megfékezték a lángokat, oltás közben találtak rá a két összeégett holttestre.

Az első információk szerint a tűz a nyári konyhában lévő hűtőszekrényben keletkezett, a tűz pontos okát tűzvizsgálat fogja feltárni. A hasonló tragédiák megelőzése érdekében érdemes füstérzékelőt vásárolni. Nemcsak haláleset, de még nagyobb tűz sem keletkezett azokban a lakásokban, ahol füstérzékelőt szereltek fel - figyelmeztetett Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője. 

(Kiemnelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Kiss Dániel)

07:55

Az online számlák száma jelentősen nő, napokon belül eléri a kétmilliárdot – mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára. Szerinte Magyarország élen jár a gazdaságfehérítésben, 5,1 százalékos áfarés-értékkel az Európai Unió tagállamai közül a legjobb eredményt érte el az áfacsalás elleni küzdelemben.