12 fecskefiókát dobált szét egy ostoba emberarcú szörnyeteg Túrkeve főterén, hat kismadár azonnal elpusztult

2019. július 12., 14:52

Szerző:

Miközben mindenhol azt hallani, hogy a fecskék száma drasztikusan lecsökkent az elmúlt években, ráadásul a szúnyogoktól alig lehet létezni a szabadban, valaki 12 molnárfecskefiókát dobált szét Túrkeve főterén.

A helyszínen egyértelműen megállapítható volt, hogy a fiókák nem maguktól kerültek oda, hiszen az egyik közeli lakás ablakaiban frissen eltávolított molnárfecske-fészkek nyoma volt észlelhető, ahol

még másnap is folyamatosan keresték a szülőmadarak a fészkeiket és fiókáikat

– írta a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata a hivatalos Facebook oldalán. Ugyanott egy hasonlóan kegyetlen és ostoba törökszentmiklósi esetről is beszámolnak. 

 TTúlélők
Fotó: hnp.hu

 

A 12 fiókából csupán hat élte túl a tombolást. Az életben maradt kismadarakat az őrszolgálat vette a gondozásába, és néhány nap megfigyelés után olyan molnárfecske fészkekben helyezték el őket, ahol hasonló korú fiókák voltak.

A Természetvédelmi Őrszolgálat a helyi rendőrkapitányságon kezdeményezett eljárást. A molnárfecske hazánkban természetvédelmi oltalom alatt álló védett faj, egyetlen egyed természetvédelmi értéke 50 000 Ft.

(A Bors nyomán)

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.