Tüntetést szerveznek a Madách gimi diákjai a kirúgott igazgató miatt

A Madách Gimnázium tanárai is tiltakoznak.

2024. augusztus 28., 13:39

Szerző:

Közleményben tiltakozik a Madách Imre Gimnázium tantestülete igazgatójuk kirúgása miatt. Az iskola Facebook-oldalán megjelent közleményben azt írják:

„Megdöbbenéssel és mélységes felindultsággal értesültünk arról, hogy intézményünk igazgatóját, Mészáros Csabát, aki 24 éven keresztül kiemelkedő eredményességgel vezette iskolánkat, felmentették. Mindez a tanév megkezdése előtt három munkanappal, a legfontosabb feladatok megszervezése közepette történik. Álláspontunk szerint a rendelet adta kereteken belül hoztunk döntést a digitális eszközök iskolai használatáról. A felmentés tényét, annak indoklását és módját elfogadhatatlannak tartjuk".

Mint ismert, a Belügyminisztérium azonnali hatállyal felmentette Mészáros Csabát, a Madách Imre Gimnázium igazgatóját. Ezt a szűkszavú belügyminisztériumi közleményt adta ki az MTI szerdán. 

„Egy jogszabályt be nem tartó, azzal nyíltan szembehelyezkedő vezető nem irányíthat állami intézményt. A Belügyminisztérium 2024. augusztus 28-án azonnali hatállyal felmentette a Madách Imre Gimnázium igazgatóját.”