Továbbra is emelkedik a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

Továbbra is emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján szerdán.

2023. szeptember 13., 23:09

Szerző:

Azt írták: a 36. héten tovább emelkedett a koronavírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja a szennyvízben.


Hozzátették: a mintavételi helyszínek több mint felénél a tendencia stagnáló, ugyanakkor emelkedés figyelhető meg Budapest Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, továbbá Debrecenben, Győrben, Kaposváron, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron és Szombathelyen.


Közölték azt is, a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 17 helyszínen az „emelkedett", öt településen pedig a „mérsékelt" tartományba esik.

(Fotó: Koronavírus tájékoztató oldal / Facebook)

 

Két évvel a koronavírus-járvány nyomán bekövetkezett turisztikai összeomlás után ismét megjött az emberek utazási kedve. Idén a magyarok több mint harmada tervezi, hogy útnak indul kikapcsolódni. A Balaton idén is verhetetlen célpont.

Idén a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű alkotása lett az év fagylaltja - közölte a Magyar Cukrász Ipartestület pénteken az MTI-vel.