Tóth Zoltán választási szakértő szerint fennáll a csalás gyanúja, és kéri a szavazatok ellenőrzését

2018. április 10., 12:09

Szerző:

Nem zárja ki a csalást Tóth Zoltán választási szakértő. Tóth a Hír Tv-nek adott interjúban azt mondta, hogy ha az ellenzéki pártok nem teszik meg, akkor ő kéri kéri a szavazatok ellenőrzését.

A szakértő gyanúsnak látja, hogy a választás napján összeomlott az informatikai rendszer, a részvételi adatok pedig urnazárás előtt hirtelen csökkenését mutattak. Ráadásul az órákig tartó hírzárlat is indokolatlan volt, mivel nincs olyan előírás, ami arra kötelezne, hogy meg kell várni az eredmények közlésével az utolsó szavazatot is.

Tóth szerint megbukott szakmai szempontból a Nemzeti Választási Iroda, Pálffy Ilona elnöknek pedig nem jutalmat kellene kapnia, hanem le kellene mondania.

– Olyan helyeken, ahol már aznap délelőtt összeomlott az informatikai rendszer, és erre a választási iroda vezetője csak azt tudta mondani, hogy hát, ő nem informatikus, ő nem tudja, hogy miért van ez, tehát ott sok reményünk ne legyen. Tehát vagy az informatikusok vezénylik ezt a Nemzeti Választási Irodát, vagy a választási iroda vezetője alkalmatlan a feladatellátásra, mert nem lát rá ezekre a folyamatokra – mondta Tóth.

 

13:09

A Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. vasárnapi tájékoztatása szerint teljes szolgáltatási területükön, minden háztartásban folyik a víz a csapokból, de a folytatódó hőség miatt továbbra is érvényben maradnak a több mint tíz Pest megyei települést érintő vízkorlátozási intézkedések.

12:12

Két rendőr megsérült egy szombat éjjeli közlekedési balesetben, amikor egy nagy sebességgel haladó autó nem tudott megállni és elsodorta az út mellett álló, közúti ellenőrzést végző rendőröket, valamint szolgálati kocsijukat Nagyharsányban, közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

11:57

Víz is van, meg vízkorlátozás is, az operatív törzs a helyén, a Honvédség az érintett településeken – osztotta meg Pest megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője.