Törölték a pedagógusok kötelező minősítését

Az értesítések már úton vannak.

2023. július 20., 12:17

Szerző:

Már nem kötelező a Pedagógus II. fokozat elérése – a 24.hu információi szerint az erről szóló tájékoztatást már elkezdte kiküldeni az Oktatási Hivatal. A státusztörvény július 15-ei hatályba lépésével a 97. § (1) és (2) bekezdése alapján ugyanis eltörölték a pedagógusok kötelező minősítését.

Ettől függetlenül a pedagógusok dönthetnek úgy, hogy mégis részt szeretnének venni a minősítési eljárásban, ebben az esetben a korábban jelentkezetteknek is újta nyilatkozniuk kell erről a területileg illetések Pedagógiai Oktatási Központnak.

Ezután az Oktatási Hivatal újra rögzíti a jelentkezést, és megvizsgálja, hogy az adott peadgógus továbbra is megfelel-e a nem kötelező II. fokozatot célzó minősítési eljárásba való bekerülés feltételeinek. Ennek eredményéről pedig tájékoztatják a jelentkezőt.

Aki szeptember 15-ig nem erősíti meg a korábbit, automatikusan törölni fogják a jelentkezését. 

(Kiemelt képünk: Diákok a felzárkóztató órán a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium tantermében 2020. június 2-án. Fotó: MTI/Balázs Attila)

Papp László, Debrecen polgármestere nem ért egyet a kormány Versenyképes Járások programjának jelenlegi formájával, ami elvonná a településektől az iparűzési adó növekményét. A fideszes polgármester szerint a gazdag városoknak támogatni kell a szegényebb települések fejlődését, de ennek van egy egészséges határa.