Több mint 14 ezren érkeztek Ukrajnából pénteken

Továbbra is sokan érkeznek Ukrajnából hazánkba.

2022. szeptember 17., 06:37

Szerző:

Magyarország területére 2022. szeptember 16-án 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 6753 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon 7423 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

Vagyis összesen 14 176 fő érkezett Ukrajnából.

A beléptetettek közül a rendőrség 212 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Az ukrajnai háború elől 2022. szeptember 16-án 27 ember, köztük 10 gyermek érkezett Budapestre vonattal. 

 (Kiemelt kép: Ukrajnai menekültek a BOK csarnokban kialakított tranzitközpontban, 2022. március 22-én. Fotó: Karancsi Rudol)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.