Több megyére is figyelmeztetést adtak ki zivatarok miatt

Szél, köd és zivatarok is várhatóak kedden és szerdán, mutatjuk hol.

2021. szeptember 28., 06:06

Szerző:

Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést a zivatarok miatt, írja a met.hu. A Dunántúlon várhatóan megerősödik az északról jövő szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között fog alakulni.

Kedd reggel az ország nagy részében felhős lesz az ég, délután viszont már lesznek napos időszakok a délelőtti esők, zivatarok után. A csapadék súlypontja délkeletre fog helyeződni.

Szerdán többnyire felhős, délután nagyrészt beborul az ég. Reggel nagyobb területen köd is várható. Napközben néhány helye előfordulhat eső, zápor, késő délutántól a Dunántúlon zivatar is jöhet. A mérsékelt déli, délkeleti szél élénk széllökéseket is hoz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között lesz, de északkeleten akár 7-8 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. A csúcshőmérséklet 18 és 23 fok között alakul majd.

(Kiemelt kép: illusztráció.  2021. augusztus 27., Szászország, Bad Schandau: A Szász-Svájc megyei város piacterén esernyővel állnak az emberek az esőben. Fotó: Robert Michael/dpa-Zentralbild/ZB ROBERT MICHAEL / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP)