Tíz tonna szarvasagancsból készítenek kaput a Semjén-féle sokmilliárdos vadászati világkiállításra

Szőke Gábor Miklós világhírű szobrászművész egy monumentális, bőgő gímszarvasbika fejszobrát fogja megalkotni.

2021. március 31., 12:11

Szerző:

Szőke Gábor Miklós alkotja meg az „Egy a Természettel” elnevezésű 2021-re tervezett Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás üdvözlő kapuját, ami körülbelül 10 tonna agancs felhasználásával készül el - írták az  "Egy a Természettel 2021" Facebook-oldalon.

"A mai napon megérkezett a hullajtott agancsok első szállítmánya Szőke Gábor Miklós világhírű szobrászművész műhelyébe, aki egy monumentális, bőgő gímszarvasbika fejszobrát fogja megalkotni a különleges alapanyagból az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításra" - közölték, hozzátéve, hogy az alkotás 16 méteres magasságával és 20 méteres szélességével, illetve egyedi kialakításával a Világkiállítás üdvözlő kapuját képezi majd a Hungexpo területén.

Szőke készítette a Fradi-sast a Ferencvárosnak 2013-14-ben. A 2017-es a budapesti vizes világbajnokságon szintén láthatóak voltak művei. Tőle rendelték meg a Széll Kálmán tér aluljárójának 13 méteres aranyszobrát és a készülő Pénzmúzeum szintén „monumentális” csodaszarvasát.

Azelőtt nem sokkal adott le az MNB Szőkének két másik rendelést is, 700 millióért kértek tőle két gigantikus szobrot az egykori Magyar Telekom-székház feldíszítésére - írta a Telex.

A Semjén Zsolt nevével fémjelzett vadászkiállítás előkészítésére 10 milliárd forintot költenek, az épületek 55 milliárdból újulnak meg, reklámra egymilliárdot szánnak.

(Kiemelt kép: Dámbikatrófeák a Nyírerdő Zrt. gúthi erdészetében tartott trófeaszemlén 2017. november 10-én. Fotó: MTI | Czeglédi Zsolt)