Tiltakozik a Munkáspárt a Horn Gyula utca ötlete ellen

A volt miniszterelnök több kárt okozott a magyar népnek, mint hasznot – írják közleményükben.

2022. június 14., 14:19

Szerző:

Közleményben tiltakozik a Fővárosi Önkormányzat rendelete ellen a Magyar Munkáspárt, amelynek értelmében sétányt, vagy utcát neveznének el Horn Gyula volt szocialista miniszterelnökről, és állampárti külügyminiszterről. A Thürmer Gyula által elnökölt kispárt úgy fogalmaz,

Horn „több kárt okozott a magyar népnek, mint hasznot. Horn 1989-90-ben aktív részt vállalt a Magyar Népköztársaság államrendjének megdöntésében, a szocializmus felszámolásában.”

1994-98 között miniszterelnökként a szó szoros értelmében kiárusította az országot. Külföldi kézre adta a bankokat, a kiskereskedelmet. Eladta a külföldi tőkének azokat a cégeket, amelyek a magyar lakosságot árammal, gázzal, vízzel látták el.”

Felróják még azt is Hornnak, 1994-től vezetésével az MSZP liberális erőkkel lépett szövetségre, és ő indította el az MSZP-t a lejtőn is ezzel.

A Munkáspárt tiltakozása előtt már Ungváry Krisztián történész is úgy vélte, nem érdemel Horn Gyula utcát Budapesten. Az RTL Híradónak azt mondta, azért, mert Horn sohasem számolt el szerepével amit az 1956-os forradalmat leverő karhatalmi erők tagjaként játszott.

(Kiemelt kép: Thürmer Gyula, Facebook)

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.