Tiltakozik a Munkáspárt a Horn Gyula utca ötlete ellen

A volt miniszterelnök több kárt okozott a magyar népnek, mint hasznot – írják közleményükben.

2022. június 14., 14:19

Szerző:

Közleményben tiltakozik a Fővárosi Önkormányzat rendelete ellen a Magyar Munkáspárt, amelynek értelmében sétányt, vagy utcát neveznének el Horn Gyula volt szocialista miniszterelnökről, és állampárti külügyminiszterről. A Thürmer Gyula által elnökölt kispárt úgy fogalmaz,

Horn „több kárt okozott a magyar népnek, mint hasznot. Horn 1989-90-ben aktív részt vállalt a Magyar Népköztársaság államrendjének megdöntésében, a szocializmus felszámolásában.”

1994-98 között miniszterelnökként a szó szoros értelmében kiárusította az országot. Külföldi kézre adta a bankokat, a kiskereskedelmet. Eladta a külföldi tőkének azokat a cégeket, amelyek a magyar lakosságot árammal, gázzal, vízzel látták el.”

Felróják még azt is Hornnak, 1994-től vezetésével az MSZP liberális erőkkel lépett szövetségre, és ő indította el az MSZP-t a lejtőn is ezzel.

A Munkáspárt tiltakozása előtt már Ungváry Krisztián történész is úgy vélte, nem érdemel Horn Gyula utcát Budapesten. Az RTL Híradónak azt mondta, azért, mert Horn sohasem számolt el szerepével amit az 1956-os forradalmat leverő karhatalmi erők tagjaként játszott.

(Kiemelt kép: Thürmer Gyula, Facebook)

Az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) is érvényben van a Molnál múlt pénteken bevezetett üzemanyagvásárlási korlátozás – válaszolta kérdésünkre a szolgálat. Az után kerestük meg az OMSZ-t, hogy Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő azt írta a Facebook-oldalán, az 50 literes tankolási limit kevés a nagy üzemanyagtartályú és sokat fogyasztó mentőkocsikhoz, a napi többszöri tankolás pedig lassíthatja az amúgy is hatékonysági problémákkal küzdő mentőszolgálatot.

Papírból készült szívószálat hívott vissza a forgalomból a Metro Kereskedelmi Kft. – olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján csütörtökön közzétett felhívásban.