Téves tájékoztatás volt, mégsem függesztették fel az állami örökbefogadó tanfolyamokat

Az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat egy hét után visszavonta a szeptember végén kiadott tájékoztatást.

2023. október 9., 20:37

Szerző:

A HVG írta meg először, hogy a kormány beszerzési stopjának estek áldozatul az állami örökbefogadó tanfolyamok. Most azonban kiderült, mégsincs változás az örökbefogadói képzések szervezésében. A lapnak több érintett is elmondta, hogy az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálattól kaptak erről értesítést.

A Belügyminisztérium közlése szerint az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat, mint az örökbefogadói képzések megszervezéséért felelős szerv 2023. szeptember 28-án téves tájékoztatást adott a területi igazgatóságai számára a képzések lebonyolításával kapcsolatban, melyet 2023. október 5-én visszavont – írta meg a 444. Az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat az örökbefogadási képzéseket változatlanul megszervezi. A téves tartalmú tájékoztatás miatt a személyes felelősségre vonás megtörtént.

(Képünk illusztráció: Shutterstock)

A magyar állatállomány védelme érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elrendelte a Magyarországra szállított szarvasmarhák vizsgálatát, ugyanis Hollandiában, Németországban és Belgiumban is megjelent a kéknyelv-betegség, amely a kérődző állatokat támadja meg – közölte a Nébih a honlapján.

Az EUB 2020. decemberében megállapította, hogy a magyar menekültügyi szabályok több tekintetben összeegyeztethetetlenek az uniós joggal. Ha a kabinet nem lenne hajlandó kifizetni a megítélt bírságot, az összeget levonják az országnak járó uniós támogatásból – írja a Népszava.