Tasnádi Pétert azt állítja, háromszor is lehúzta Gyárfás Tamást a Fenyő-gyilkosságért

2018. április 23., 16:18

Szerző:

Háromszor is fizetett Gyárfás Tamás a Fenyő-gyilkosságért Tasnádi Péter egykori alvilági vállalkozónak. Tasnádi az N1 televíziónak nyilatkozta ezt még múlt csütörtökön.

– Engem megkeresett 1997-ben a Gyárfás Tamás, mi nagyon jó viszonyban voltunk már vagy negyven éve. És megkeresett azzal, hogy hát ez a Fenyő baromi sok kellemetlenséget okoz neki és hát mibe kerülne az neki, ha likvidálnánk? - mondta Tasnádi. 

Állítása szerint nagyon jó viszonyban voltak Gyárfással, ez később megváltozott. Tasnádi igent mondott a médiamogul kérésére, hogy likvidálja a médiacézár Fenyőt.

– Nem vagyok büszke arra, hogy lehúztam pénzzel, de jópofa dolognak tűnt. Nehéz ellenállni, az az igazság, mikor az embernek bevirítanak így 10-20-30-40 millió forintot

– vallotta be a vállalkozó, de a tényleges összeget nem konkretizálta.

Tasnádi ezzel kívánta büntetni korábbi barátját, mert úgy érezte, addigra már elhanyagolta őt.

A gyilkosságért járó pénz első részét már másnap meg is kapta. Ezután Las Vegasba utazott, ahol évről évre hónapokat töltött. Ott hallotta, hogy valaki más elvégezte a munkát.

Másnap felhívta Gyárfást azzal, hogy elvégezték a munkát, kéri a pénz másik felét. Gyárfás megkérdezte tőle, hogy mikor jön haza, majd akkor megkapja. Tasnádi viszont megfenyegette, hogy ha holnapra nem lesz az irodájában a pénz második fele, akkor az a valaki, aki intézte az ügyet, meg fogja keresni. Másnap ott volt az irodájában a pénz.

Elmondása szerint Gyárfás sosem kérte rajta számon, hogy valóban ő követte-e el a gyilkosságot, sőt, még harmadszorra is lehúzta. A Magyar Idők információi szerint 2002 táján ugyanis a Nap TV telephelyére bement Tasnádi egy embere Gyárfáshoz, és két részletben 10 millió forintot kapott, még mindig a Fenyő-gyilkosságra hivatkozva.

Gyárfás a gyanú szerint megrendelőként felelős a 20 évvel korábbi gyilkosságért. Pénteken a Budai Központi Kerületi Bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a Magyar Úszó Szövetség volt elnökével szemben.

Tasnádi egyébként már 2014-ben is megpendítette, hogy „egy médiavállalkozó” megbízta Fenyő János megölésével, de neki esze ágában sem volt végrehajtani a gyilkosságot. Ekkor beszélt arról is, hogy a médiavállalkozónak nem lehetett köze a merénylethez, hiszen akkor nem fizetett volna neki.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.