Tarlós István főpolgármesteri keretéből csurran-cseppen a Kárpátiának is

2018. április 25., 09:58

Szerző:

Tarlós István főpolgármester idén is 300 millió forintot oszt szét saját adomány-keretéből. Első körben 52 millió forintot oszt szét 18, döntően egészségügyi alapítvány között. Emellett jut néhány millió az Apostol TV-nek, egy ciszterci szerzetes szobrára is, de a Kárpátia együttes dokuemntumfilmjét is támogatásra méltónak ítélte meg – írja a Zoom.

A legtöbbet, 10 milliót a Szent Margit Kórház Kardiológiai Szakambulanciája kapja eszközök beszerzésére, de jut 2 millió egy defibrillátorra a Péterfy Kórháznak, 4 millió lélegeztetőgépre a Jahn Ferenc Kórház koraszülött osztályára, intenzív ágyra 3 millió a SOTE Gyermekklinikájának, továbbá gyerekfogászati prevencióra félmillió, a Szent László Kórház gyermek intenzív osztályának 1,5 millió, valamint orvosi műszerekre 2 millió az országos Mentőszolgálatnak.

A Felfedezők Napja családi fesztivál félmilliót kap, a IV. Világsakkfesztivál 4 milliót, a gazdagréti Szent Angyalok templom katolikus istentiszteleteit közvetítő, 2015-ben indult Apostol TV pedig 3 milliót. Jelentős összeg, 10 millió jut Brenner János ciszterci szerzetes, az 1956-os forradalmat követő egyházüldözés vértanújának szobrára is.

A 15 éves Kárpátia együttes „a magyarság sorskérdéseiről rendhagyó módon szóló” dokumentumfilmet forgat, erre 300 ezer forintot ad Tarlós.

Dokumentumfilmet is forgatnak
Fotó: Youtube

Egy kézműves kiállításhoz félmillióval, a Bárdos Lajos Kórusfesztiválhoz 600 ezerrel, az idei Dunai Regattához és a Terror Háza holokauszt emléknapjához pedig 1,5-1,5 millióval járul hozzá a főpolgármester. Továbbá az Élet Menete és a Roma Élet Menete rendezvényekre éppúgy 3 milliót szán Tarlós, mint az állami gondozott gyerekeket segítő „Tegyél jót” program támogatására.

A portál megemlíti, hogy a 300 milliós keret annak fényében tűnhet soknak, hogy a magyar közjogi méltóságok ennél jóval kevesebb felett rendelkeznek. Az államfők évek óta 73 millió forintból gazdálkodhatnak.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.