Magyar Péter nyilvánosságra hozza a hangfelvételeket – „Táncolj Tóni, búcsúbuli!”

Magyar Péter március 26-án a közösségi médiában is elérhetővé teszi azokat a hangfelvételeket, amelyek szerinte azt bizonyítják, hogy Rogán Antal manipulálta az ügyészségi dokumentumokat a Völner-Schadl ügyben.

2024. március 23., 15:57

Szerző:

Magyar Péter szerdán több mint négyórás meghallgatáson vett részt a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen, ahol egyebek mellett azt is elmondta, hogy Rogán Antal és/vagy Rogán Antal emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták, átírták, megmásították az ügyészségi iratokat a Völner-Schadl  ügyben. „Ami annyit jelent, hogy vagy kivettek belőle dolgokat, vagy kihúztak vagy megmásítottak dolgokat" – mondta. Azt is elmondta, hogy a bizonyítékok hangfelvételek, amelyek hónapok óta a birtokában vannak, eddig azért nem hozta ezeket nyilvánosságra, mert a családját védte. Kitért arra is, hogy Gulyás Gergelytől és Varga Judittól vannak az információi.

A következő ügyészségi meghallgatás a jövő héten kedden lesz, arra a napra ígéretet tett Magyar: „Március 26-án 9.00 órakor, mielőtt belépek az ügyészség épületébe, közzéteszem a Youtube csatornámon és itt is azt a felvételt, ami bizonyítja az állításaimat” – írta a Facebookon a jogász, aki egy középen álló politikai párt alapítását is megígérte a vele szimpatizálóknak. 

Magyar szerint a hangfelvétel közzétételének nagy hatása lesz: „Ezután sem a kormány, sem a legfőbb ügyész nem tehet mást, mint hogy benyújtja a lemondását” – írt a posztban, majd hozzátette: „hogy ezt megteszik-e, az nyilván az ő döntésük. Ha igen, akkor még marad esély arra, hogy a Fidesz becsületes része átmentsen valamit későbbre a polgári Magyarország ideájából. Ha nem, akkor azt teszik a jobboldallal, amit anno az őszödi beszéd után Gyurcsány Ferenc tett a saját pártjával.”

Varga Judit, korábbi igazságügyi miniszter exférje szerint „a hatalmát, vagyonát és szabadságát féltő uralkodó elit nyilván mindent elkövet addig is és azután is, hogy megpróbáljon lejáratni. Hazudnak reggel, hazudnak este, hazudnak minden hullámhosszon. De van egy rossz hírem nekik: minden, a lejáratásomra költött adóforint kidobott pénz. A magyar emberek átlátnak a hazugságokon, senki nem veszi már be a propaganda aljas rágalmait."

A bejegyzés végén azt írta: „Táncolj Tóni, búcsúbuli!” A Tóni megszólítás feltehetően Rogán Antalra, miniszterelnök kabinetfőnökére vonatkozik, akit Magyar Péter szinte az összes interjújában célba vett az elmúlt hetekben.

(Kép forrása: Magyar Péter Facebook)

12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.