Sztrájkolnak a makói gumigyár dolgozói

A Continental munkásainak nem sikerült megállapodni a vezetőséggel.

2021. február 20., 14:58

Szerző:

Nyolc órára leállt a munka a makói gumigyárban szombat reggel – írja az MTI. A Makói Gumiipari Szakszervezet titkára, Hajdú Roland elmondta: a Continental tavaly nyáron felmondta a 23 éve érvényben lévő kollektív szerződést, mert elavultnak tartotta azt. Szerdán reggel már két órára leállították a munkát figyelmeztető jelleggel, de továbbra sem sikerült megállapodni, ezért a teljes szombat délelőtti műszak sztrájkba lépett.

Hajdú szerint hétfőn újabb tárgyalások lesznek a kollektív szerződésről, és ha nem sikerül megegyezni, akkor akár 24 órás, vagy határozatlan idejű sztrájkot is tarthatnak.

A Continental makói telephelye a csoport egyik legnagyobb és legmeghatározóbb tagja, ahol hűtő-fűtő csövek gyártását és szerelését végzik.

 (Kiemelt képen: Szakemberek dolgoznak a ContiTech Fluid Automotive Kft. makói üzemének csőmagraktárában 2015. szeptember 2-án. MTI Fotó: Rosta Tibor)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.