Szívbetegsége miatt kiengedték a börtönből M. Richárdot

2019. február 11., 16:16

Szerző:

Egy orvosszakértői vélemény nyomán az ügyben eljáró bíró  kiengedte a börtönből M. Richárdot, és elrendelte Budapest, valamint Pest megyei bűnügyi felügyeletét - írja a 24.hu.


A portál idéz is az orvosszakértői véleményből, amely szerint M. Richárd jelenleg nincs az életét közvetlenül veszélyeztető állapotban, azonban a betegségének progressziója az elkövetkező hónapokban felgyorsulhat, és ezzel együtt potenciálisan az életét közvetlenül veszélyeztető, akár halálos kimenetelű szívritmus zavarok is jelentkezhetnek.

A szakártő azt írja, hogy a tervezett szívműtét a következő hónapokban el kell végezni, mivel lehetséges közvetlen életveszélyes állapot kialakulása is. M. Richárd jelenleg ugyan képes személyesen megjelenni a tárgyaláson, azonban az ezzel járó fokozott pszichés megterhelés hirtelen állapotromláshoz vezethet - írta véleményében az orvos.

M. Richárdot, a Dózsa György úti halálos gázolási ügy első számú gyanúsítottját, a kecskeméti maffiaper ötödrendű vádlottja, „Gyurma” fedőnéven ismeri a titkosszolgálat. Tavaly év elején titkos nyomozás folyt ellene, és egy „Izom” néven futó biztonsági ember ellen, aki Rogán Antalt és Németh Szilárdot védte Csepelen nemzeti konzultációs közönségtalálkozón.

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.