Szijjártó: Újabb 250 ezer adag Szputnyik-vakcina érkezett Magyarországra

Eddig 1,1 millió orosz és szintén 1,1 millió adag kínai oltóanyag érkezett az országba.

2021. március 31., 08:31

Szerző:

Újabb 250 ezer adag Szputnyik-vakcina érkezett Magyarországra - közölte  Szijjártó Péter, a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

Hangsúlyozta, hogy az oroszok az újabb szállítmánnyal teljesítették a szerződésben márciusra vállalt kötelezettséget, és félmillió első adag oltóanyagot szállítottak Magyarországra. Ezek beadása után az oltások második adagja is rendben és időben megérkezik majd - tette hozzá.

Mint mondta: eddig 1,1 millió orosz és szintén 1,1 millió adag kínai oltóanyag érkezett az országba, ezek nélkül "hatalmas nagy bajban lettünk volna."

Szijjártó szerint, ha a kormány Brüsszelre és a baloldalra hallgatott volna, és nem vásárolt volna keleti oltóanyagot, a jelenleg beoltott emberek jelentős része még nem kapott volna oltást - fűzte hozzá a miniszter.

Szijjártó Péter szerint a kormány célja, feladata és kötelessége, hogy megvédje az emberek életét és egészségét, ehhez pedig az oltás az egyetlen igazi megoldás.

 (Kiemelt képünk illusztráció: MTI/Soós Lajos)

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.