Szijjártó: „Olvasom, hogy az Európai Parlament elítélt, amiért korábban elmentem tárgyalni Minszkbe”

A külgazdasági és külügyminiszter pikírt mondatokkal reagált az EP állásfoglalására.

2023. szeptember 14., 08:17

Szerző:

Elítélte az Európai Parlament Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2023. februári minszki hivatalos látogatását, amely ellentmond a Belarusszal, Oroszországgal és az Ukrajna elleni agresszív háborúval kapcsolatos uniós politikának.

Az Index cikke szerint az Európai Parlament kiadott egy állásfoglalást, amelyben részletezi a fehérorosz Lukasenka-rezsim által elkövetett bűnöket. Ebben a szervezet sajnálatát fejezi ki Szijjártó Péter februári minszki hivatalos látogatása miatt.

Nem ez az első eset, az Európai Parlament (EP) már egy korábban elfogadott állásfoglalásában is bírálta Szijjártó Péter magyar külügyminiszter 2023. február 13-i minszki látogatását. A miniszter egyébként korábban nyilvánvalónak nevezte, hogy sokan támadják majd a látogatása miatt, de mint fogalmazott: a kommunikációs csatornákat nyitva kell tartani.

„Olvasom, hogy az Európai Parlament elítélt, amiért korábban elmentem tárgyalni Minszkbe. Ez ugyanaz a testület, amelynek több tagját korábban korrupció miatt tartóztatták le?” – reagált Szijjártó Péter egy facebook bejegyzésben.

(Kiemelt kép: Facebook / Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter)