Lakhatási aktivisták kérték számon a krumpliosztó polgármestert

Múlt héten nem sikerült megakadályozni egy egyedülálló, 67 éves nő kilakoltatását az V. kerületben, Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester előzetes ígérete ellenére. A Város Mindenkié csoport most nyilvános krumpliosztásán igyekezett kérdőre vonni.

2022. október 15., 13:00

Szerző:

Annak ellenére lakoltattak ki október elején egy 67 éves asszonyt önkormányzati lakásából az V. kerületben, hogy pár nappal korábban Szentgyörgyvölgyi Péter fideszes kerületvezető is megszavazta Karácsony Gergely előterjesztését az elhelyezés nélküli kilakoltatások ellen.

A Város Mindenkié aktivistái akkor három ellenzéki országgyűlési képviselővel, Tordai Bencével, Csárdi Antallal és Jámbor Andrással együtt fizikailag próbálták a kilakoltatásban megakadályozni a rendőrséget. Noha ez nem sikerült, a szervezet igyekezett kérdőre vonni a polgármestert.

A Mérce beszámolója szerint ezt végül egy szombati, V. kerületi, kedvezményez krumplivásáron is megkísérelték. A polgármesterrel nem, csupán a burgonyáért sorbaállókkal sikerült a Belváros-Lipótvárosi önkormányzat épülete előtt összefutni.

Az AVM emlékeztetett, Szentgyörgyvölgyi Péter szeptember 28-án megszavazta a Fővárosi Közgyűlésben a lakáskiürítési moratórium önkéntes kiterjesztését, majd október 6-án mégis hajléktalanná tett egy 67 éves, egyedülálló hölgyet – pedagógust, bölcsészdoktort, kódexkutatót: Dr. Kovács Zsuzsát. A Mérce az akciót élőben is közvetítette:

Az V. kerület közleményében a kilakoltatással kapcsolatban azt hangsúlyozta, az a súlyos fizetési elmaradások és együttélési problémák miatt teljesen indokolt volt az asszonnyal szemben.

(Kiemelt kép: Rogán Antal (Fidesz-KDNP), az V. kerület korábbi polgármestere (b) és Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester. MTI Fotó: Illyés Tibor)

Tűz volt egy maglódi áruházban csütörtök este, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy több mint ötszáz embernek kellett elhagynia az épületet. Az MTI úgy tudja, hogy a tűz az Auchan-áruházban keletkezett.