Havi 900 ezerért takarítja a szentendrei iskolát a tornatanár

A díjazás egy hónap alatt több mint háromszorosára emelkedett.

2021. július 31., 08:54

Szerző:

A Népszava szombati riportjából kiderül, hogy tavaly szeptemberben felmondtak a takarítók a váci Cházár András Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény szentendrei tagintézményében. Az iskolában 73 sajátos nevelési igényű gyermek ellátását végzik, így a takarítás és a fertőtlenítés kiemelt odafigyelést igényel. A Váci Tankerületi Központ októberben új takarítási szerződést kötött egy helyi vállalkozóval, aki az iskola testnevelő tanára. Az októberben megkötött, határozott idejű takarítási szerződés havi bruttó 280 ezer forintos díjazásról szólt, a Tankerületi Központ állítása szerint szabályos beszerzést követőn, a legkedvezőbb ajánlatot fogadták el. Azonban november végén egy újabb szerződést kötöttek, ami már határozatlan időre szól, és az eredeti díjazás több mint háromszorosa szerepel benne, havi bruttó 900 ezer forint.

A Váci Tankerületi Központ azt állítja a Népszavának, hogy tavaly október óta nem találtak megfelelő takarítószemélyzetet, csak „átmenetit", amit a testnevelő tanár biztosít. A tankerületi igazgató tájékoztatása szerint a pedagógus cége három fővel takarít az intézményben, saját eszközökkel. A Klebelsberg Központ pedig azt közölte, hogy a Váci Tankerületi Központ önálló költségvetési szerv, a hatályos jogszabályoknak megfelelően köthet szolgáltatási szerződéseket, önálló ajánlatkérőként, a hatályos beszerzési és közbeszerzési szabályok betartási kötelezettségével.

(Kiemelt képünk: Bárczi Gusztáv iskola Szentendre, Fotó: Zagyi Tibor/Népszava)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.