Személyautó hajtott a sínekre, baleset miatt nem járnak a vonatok

Személyautóval ütközött egy Egerből Szilvásváradra közlekedő személyvonat Heves vármegyében, a Tardosi kőbányák vasúti átjáróban vasárnap kora délután, ezért Szarvaskő és Mónosbél között nem járnak a vonatok – közölte a Mávinform.

2024. január 14., 15:59

Szerző:

A vasúttársaság azt írta: az átjáróban a fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott az autósoknak. 

Hozzátették: a vonaton nem sérült meg senki, de a helyszíni szemle és a műszaki mentés ideje alatt a két állomás között nem közlekedhetnek a vonatok. Az utasokat ezalatt Mónosbél és Szilvásvárad között pótlóbusz szállítja.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az egy vagonból álló vonaton ketten, míg az autóban szintén ketten utaztak, a műszaki mentést a bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók végzik.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Magyar Rendőrség Facebook-oldala)

08:47

Magyarország továbbra is valós, érdemi béketárgyalásokat sürget azok között, akik a háborút vívják – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán, hozzátéve: a nemzetközi közösségnek azt kellene elérnie, hogy a háborúzó felek kössenek végre tűzszünetet, és üljenek végre asztalhoz.

A választás után még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP-) választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.