Szeles napok jönnek

Esni is fog egy's más.

2021. december 16., 06:10

Szerző:

Csütörtök reggel még többfelé párás, főként a középső országrészben ködös lesz az idő, majd napközben egy melegfront felhőzetéből szórványosan alakulhat ki gyenge eső, az Északi-középhegységben néhol kisebb ónos eső. A Dunántúlon feltámad az északnyugati szél. Hajnalban -4, +4, egy-két átmenetileg derültebb középső és északi tájon -5, -7, míg délután 1-9 fok között alakul a hőmérséklet.

Péntekre virradóan hidegfront érkezik, napközben sokfelé lesz erős, a Dunántúlon viharos az északi-északnyugati szél. Gyengébb légmozgásra a keleti országrészben számíthatunk. Változóan felhős-napos idő várható néhol egy-egy záporral, esetleg hózáporral. Hajnalban -5, +5, napközben 3-9 fokot mérhetünk.

Szombaton is sokfelé erős, a Dunántúlon és néhol északkeleten viharos lesz az északias szél. A több-kevesebb napsütés mellett csupán egy-egy zápor, hózápor alakulhat ki. A csúcshőmérséklet 2 és 6 fok között alakul.

Vasárnap előbb egy meleg-, majd este újabb hidegfront érkezik. Kisebb hószállingózás, esetleg ónos eső északon, északkeleten fordulhat elő. Több napsütés délután várható. A szél kevesebb helyen erősödhet meg. Napközben 2-8 fok várható. Este záporokkal, hózáporokkal, ismét egyre nagyobb területen megerősödő széllel megérkezik a hidegfront.

(Kiemelt kép: Pécs, 2020. február 10. Szélzsák nagy erejű szélben a Pécs-Pogány repülőtér hangárján 2020. február 10-én. MTI/Sóki Tamás)

Február közepéig mindenki megkapja a tavalyi jövedelme és az önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat, ezek alapján ellenőrizhető a személyi jövedelemadó bevallási tervezete és a pénztárakba befizetett összegek után járó adóvisszatérítés összege, hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keddi közleményében