Százmilliárdos cégvagyontól vált meg Mészáros Lőrinc volt felesége

Kelemen Beatrix tulajdonában így már csak a Life- és OzoneTV-t működtető Media Vivantis Zrt. van.

2021. június 7., 21:53

Szerző:

Eltűnt a legnagyobb, korábban családi tulajdonban lévő vállalkozások részvényesei közül Kelemen Beatrix, Mészáros Lőrinc volt felesége – írta meg a G7. A kimagasló állami megrendelésekkel felduzzasztott Mészáros Építőipari Holding negyedét még tavaly vehette át volt nejétől Mészáros Lőrinc, májusban pedig már a család tőzsdén kívüli érdekeltségei nagy részét birtokló Talentis Group is csak Mészáros Lőrincé volt, pedig korábban volt felesége birtokolta a felét.

A tulajdonosi viszonyok átalakulásának még a cégbíróságnál sem ismertek a részletei. A Mészáros Építőipari Holding márciusi közgyűlésén a portál információi szerint nem született döntés erről, de ezt követő úgy írták át a cég alapszabályában a tulajdonosi szerkezetet, hogy a Kelemennél lévő részvények Mészároshoz kerültek. A lap szerint a tranzakció több hónapja lehetett, mert a cég beszámolója szerint már 2020 végén sem volt tulajdonos Kelemen Beatrix.

A Talentis Groupot 2020 végén a volt házaspár még közösen birtokolta fele-fele arányban, de május 31-én Mészáros már egyedüli részvényesként döntött a cég 6,7 milliárdos nyereségéről. Azt egyelőre nem tudni, hogyan kerültek a cégek Mészároshoz, és hogy kapott-e értük pénzt a felcsúti milliárdos volt felesége. A G7 ősszel még korábbi tranzakciók és szakértői becslések alapján kb. 150 milliárd forintra tette Kelemen Beatrix cégvagyonát, aminek a nagyját ez a két cég adta. Mészáros volt feleségének egyetlen komolyabb cégben maradt érdemi részesedése: a Life- és OzoneTV-t működtető Media Vivantis Zrt. tavaly közel 1,5 milliárdos árbevétel mellett 70 milliós nyereséget hozott össze, és Hajdú Péter vezeti.

(Kiemelt kép: MTI | Koszticsák Szilárd)