Szarka Gábort felháborítja, hogy tiltakoznak az SzFE tanárai

Szerinte az egyetemisták 95 százaléka azt se tudja, ki a kancellár.

2021. február 25., 16:44

Szerző:

"Nem bántottuk őket, nem szerettük volna, hogy felmondjanak, mi pedig biztosítjuk a pótlásukat" - mondta a nemrég felmondott húsz SzFE-s oktatóról Szarka Gábor, az egyetem új kancellárja. Szarka a HVG Élesben című műsorában arról beszélt, hogy nagyon kevés hallgatót érdekel az, hogy ki az egyetem fenntartója.

Szerinte az egyetemisták 95 százaléka azt se tudja, ki a kancellár.

Hozzátette, hogy az egyetem jelenleg minden szempontból jobban áll, mint a fenntartóváltás előtt.

"Ez nem a hallgató hibája, én az oktató felelősségét emelném ki, azokét, akik olyan példát mutattak, hogy innen el is lehet menni" - nyilatkozta arról, hogy nagyjából száz hallgató passziváltatta a félévét.

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.