Szalay-Bobrovniczky: A katonai nemzetbiztonság nemzeti kincs

A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat a magyar emberek biztonságáért dolgozik, és biztosítja azt a 21. század kihívásai közepette is – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a szervezet Kibertér műveleti központjának épületáldási ünnepségén, hétfőn Budapesten.

2023. október 2., 17:11

Szerző:

Mint kifejtette: a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat „különösen kiemelt, különösen fontos nemzeti kincsünk”, amelynek fejlődése, fejlesztése nagyon fontos mérföldkő a magyar haderőfejlesztés történetében. Emlékeztetett rá: a kormány évekkel az ukrajnai háború előtt kezdett bele a haderő fejlesztésébe. 

A miniszter megjegyezte, az 1950-es évek óta – amikor a rádiófelderítő ezred laktanyája volt a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat jelenlegi objektuma – a technika nagyon sokat változott, és ehhez alkalmazkodnunk kell.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook oldala)

2023. december 5., 10:47

A magyar állatállomány védelme érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elrendelte a Magyarországra szállított szarvasmarhák vizsgálatát, ugyanis Hollandiában, Németországban és Belgiumban is megjelent a kéknyelv-betegség, amely a kérődző állatokat támadja meg – közölte a Nébih a honlapján.

2023. december 5., 10:37

Az EUB 2020. decemberében megállapította, hogy a magyar menekültügyi szabályok több tekintetben összeegyeztethetetlenek az uniós joggal. Ha a kabinet nem lenne hajlandó kifizetni a megítélt bírságot, az összeget levonják az országnak járó uniós támogatásból – írja a Népszava.