Szakcsi Lakatos Béla: Piros volt a paradicsom, nem sárga

Tavaly azt mondta, a politikán felül, vagy inkább kívül áll.

2022. január 22., 14:15

Szerző:

Átadták a Magyar Zene Házát, a Liget-projekt egyik épületét, ami 17 milliárd helyett végül csaknem 24 milliárdba került – írja a 444. A szombati átadón a teljes politikai elit képviseltette magát, a fellépők között ott volt Szakcsi Lakatos Béla Kossuth-díjas jazz-zongorista is.

Ahogy a lap írja, tavaly novemberben Józsefváros díszpolgárává avatták volna a „78 éves legendát”, viszont Szakcsi Lakatos „rendkívül kiélezett” politikai helyzetre hivatkozva, nem vette át a díjat. Mint a Librarius magazinnak mondta, a 2022-es parlamenti választások után, elfogadná az elismerést, ha ismét megítélnék neki. „Én a politikán felül, vagy inkább kívül állok, és nem akarok a választás előtt semmibe se belekeveredni se a kormány, sem az ellenzék oldalán” – magyarázta döntését Szakcsi Lakatos Béla a lapnak. 

Szakcsi Lakatos Béla most viszont némi ellentmondásba keveredett, hiszen a Magyar Zene Háza megnyitóján fellépett, és egy Bogányi-zongorán adta elő ezt:

(Kiemelt kép: Szakcsi Lakatos Béla, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, a Nemzet Művésze zongorázik a nyolcadik VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó záróeseményén Nagymaroson 2021. július 1-jén. fotó: MTI/Mohai Balázs)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.