Sümeg fideszes polgármestere lemondott a tűzijátékról, helyette a rászorulókra költik a pénzt

Sümegen augusztus 20-án nem lesz tűzijáték, helyette a legrászorultabbakat fogják segíteni a megmaradt pénzből.

2022. július 20., 16:39

Szerző:

Végh László, Sümeg fideszes polgármestere Facebookon írta le, hogy sok sümegi lakos eddig is ellenezte a tűzijátékot több okból – környezetszennyezés, állatok védelmét –, de a városvezetés eddig egy jó hagyománynak gondolta.

Idén viszont az energiaárak drasztikus drágulása és a rezsicsökkentés csökkentés miatt nem lesz megtartva a tűzijáték, helyette egy elkülönített számlára teszik azt a félmillió forintot, amiből a legrászorultabbakat fogják segíteni, hogy Sümegen mindenki átvészelje a nehéznek ígérkező telet – írta a polgármester.

A felhasználás pontos szabályait viszont a Képviselőtestület fogja megalkotni, szeptember végi ülésén.

Posztja végén viszont hangsúlyozta, hogy nem a kormány lépése ellen irányul a döntésük.

Nem Sümeg az egyetlen helység, ahol ugyanezen okokból lemondanak a tűzijátékról. Salgótarjánban sem lesz, erről a város MSZP-s polgármestere írt egy posztot kedden. Fekete Zsolt azt írta, helyette „adótanácsadó és mérlegképes könyvelő szakemberekkel konzultációs foglalkozásokat” szerveznek „azoknak, akik a KATA-változás miatt bajba kerültek”. Tanácsadó konzultációs foglalkozásokat is szerveznek azoknak, akiket az áram- és gázdíjak emelkedése várhatóan súlyosan érint a városban.

(Kiemelt kép: Végh László, Sümeg polgármestere. Forrás: Facebook)