Sulyok Tamás államfő ellen megfosztási eljárást kezdeményezett Dobrev Klára

Sulyok Tamás köztársasági elnök Dobrev Klára bejelentésére eddig nem reagált, viszont gyermeknap alkalmából előrukkolt egy Weöres Sándor verssel. 

2024. május 26., 13:58

Szerző:

„A mai napon megfosztási eljárást kezdeményeztem Sulyok Tamás köztársasági elnök ellen” – tette közzé Dobrev Klára, a DK EP-képviselője vasárnap Facebook oldalán. „A magyar földet külföldieknek kijátszó köztársasági elnök nem fejezheti ki a magyar nemzet egységét, és nem töltheti be hazánk legmagasabb közjogi méltóságának szerepét” – teszi hozzá. 

Ahogy arról beszámoltunk, Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője különösen nagy kárt okozó csalás bűncselekményi gyanúja és hivatali kötelesség megszegésével elkövetett hivatali visszaélés bűncselekményi gyanúja miatt feljelentést tesz Sulyok Tamás ügyében Polt Péter legfőbb ügyésznél, valamint eljárást kezdeményez az Alkotmánybíróságnál.

„Az elmúlt napok világosan megmutatták, hogy Sulyok Tamás méltatlan a köztársasági elnöki tisztségre, hiszen alkotmánybíróként egy külföldi érdekeket szolgáló osztrák földmaffiás cég ügyvédjeként és megbízottjaként járt el. Az ügyben számos kezdeményezést tettem az elmúlt napokban: minden bizonyítékot átadtam az ügyészségnek, büntetőfeljelentést tettem különösen nagy kárt okozó csalás és hivatali kötelesség megszegésével elkövetett hivatali visszaélés bűncselekmény gyanújával, valamint törvénymódosítást kezdeményeztem, hogy bukott államfőnek ne járhassanak élete végéig több milliós juttatások” – mondta Dobrev Klára vasárnapi tájékoztatóján. 

„Magyarország köztársasági elnöke nem lehet egy köztörvényes bűnöző” – fogalmazott a DK-MSZP-Párbeszéd közös EP-listavezetője. Ezért kezdeményezi, hogy az Országgyűlés indítsa meg a megfosztási eljárást Sulyok Tamás köztársasági elnökkel szemben, és mondja ki, hogy Sulyok Tamásnak távoznia kell az államfői tisztségből. Az ehhez szükséges aláírások összegyűjtését már megkezdték. A Sándor-palotától egyelőre nem érkezett reakció az újabb ellenzéki lépésre – írja a Népszava.

Eközben Sulyok Tamás gyermeknap alkalmából a feleségével közös, szavalós videóval jelentkezett be 

Az államfő Facebook-oldalán egy gyermeknapi köszöntőt és a keresztény egyházakban most vasárnap tartott Szentháromság ünnepéről szóló bejegyzést tett közzé. „Sokat mondtuk együtt gyermekeinkkel Weöres Sándor Kutya-tár című versét, ezért is oly kedves számunkra. Ezzel szeretnénk boldog gyermeknapot kívánni minden gyermeknek és lélekben gyermeknek. A mai nap szóljon elsősorban róluk” – ezzel a kísérőszöveggel kezdett szavalásba feleségével és tette közzé vasárnap videójukat Sulyok Tamás köztársasági elnök.

(Kiemelt képünk forrása: Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök Facebook oldala)