Stummer János feljelentést tesz a Schadl-ügy kapcsán

A momentumos Stummer János hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen. A feljelentés apropója a 24.hu cikke, amelyben felfedik, hogy a bírósági végrehajtói kar elnökének sofőrje és személyi asszisztense egy naplóbejegyzésben leírja: Nagy Ádámnak, Rogán Antal kabinetfőnökének is vitt el egy autót. Ez a részlet a nyomozati anyagban benne volt, a vádiratból viszont kimaradt.

2023. február 17., 17:25

Szerző:

A 24.hu cikke alapján hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen Stummer János, a Momentum politikusa – közölte pénteken a Facebookon.

A 24.hu megírta, hogy a pénteken bírósági szakaszba lépett Schadl-ügy negyedrendű vádlottja, M. V., aki a bírósági végrehajtói kar elnökének sofőrjeként és személyi asszisztenseként tevékenykedett, a feljegyzései alapján rengeteg készpénzt szállított, egy naplóbejegyzése pedig arról árulkodik, hogy egy ízben Nagy Ádámnak, Rogán Antal kabinetfőnökének vitt el egy autót. Ez a részlet a nyomozati anyagban benne volt, a vádiratból viszont kimaradt.


„M. V. negyedrendű vádlott Schadl György sofőrje-asszisztense-jobbkeze volt. Volt neki egy kis notesze, ahová a fontos feladatait írta. Ebben a noteszben az olvasható, hogy Nagy Ádámot fel kell hívnia, s el kell hozzá vinnie egy autót. Nos, Rogán Antalnak történetesen van egy Nagy Ádám nevű kabinetfőnöke, a kabinetfőnök családjának pedig éppenséggel pont azon a címen van háza, ami a sofőr noteszében szerepel.

Ha az ügyészség körültekintő munkát akar végezni, minden szálat, tartson az lefelé, vagy éppenséggel fölfelé, de fel akar göngyölíteni ebben a korrupciós ügyben, akkor ennek a vonalnak is utánamegy, nem pedig kihagyja a vádemelésből. Úgy tűnik, mégis ez utóbbi történt.

Úgyhogy ehhez a nagy csinnadrattával beharangozott korrupciós perhez kapcsolódóan én most kisegítem a mi feledékeny ügyészségünket, és benyújtok egy feljelentést ismeretlen tettes ellen, hivatali vesztegetés elfogadása miatt“

– írja bejegyzésében Stummer, aki szerint ez a cselekmény jogsértő volt és kimeríti a Btk. 294. §-ban rögzített hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettét. 

(KIemelt képünk: Stummer János. fotó: MTI/Kovács Attila)

18:20

A Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 vármegyéből 19 kézbesítő adott át petíciót a vállalat vezérigazgatójának, amelyben érdemi tárgyalást, elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek; a benyújtott petíciót a Magyar Posta vezérigazgatója átvette – közölte a Postás Szakszervezet csütörtökön.