Soros, Brüsszel, melegek: itt vannak Nemzeti Konzultáció kérdései

Nagyobb fokozatra kapcsol a kormánypropaganda. 

2021. július 1., 13:47

Szerző:

Nem kellett sokat várni február óta, hogy újra Nemzeti Konzultációval bombázzák a magyarokat. A magyar kormány a járványra hivatkozva most zsinórban a harmadik konzultációját indítja el. A mai nappal kopogtathat a postás a családoknál, a fókuszban pedig újra Soros György és a migráció került, de a kontextusba a családvédelem címszó alatt a szexuális kisebbségekről is értekezhetnek a választók. A kérdésekből kiderül az is, jönnek a választások. 

A magyar kormány a Facebookon közölte a hírt, hogy újra kikérik a magyarok véleményét, a poszthoz pedig a pontos kérdéssort is megosztották. A februári konzultációk első ránézésre is releváns kérdéseket tartalmaztak. A kérdések noha lényegében a migrációt, a családtámogatást, a hitelmoratóriumot és az adókat érintik, de jól érezhetően a feltett 14 kérdés inkább a Soros György–Brüsszel–melegpropaganda tengely körül mozog. 

Az utóbbi időben az Orbán-kormánytól volt hangos a sajtó a sokak szerint melegellenes politikája miatt. A konzultáció kérdéseiből jól érezhető: a lehető legtöbb embertől véleményt akar kicsikarni, hogy számokkal is legitimálja Brüsszellel szemben a radikális politikai döntéseit. Erről egyébként a kitöltés ideje is árulkodik, közel másfél hónapot kaptak az emberek, hogy jól átrágják a kérdéseket, amelyeket augusztus 25-ig lehet megválaszolni.

Abból is látszik, hogy választási előkampány egyik eszköze a Nemzteti Konzultáció, hogy rögtön a 4. kérdésben Gyurcsány Ferenc is feltűnik, a 9. kérdés pedig

lényegében propagandát kiáltva kampánytémává emeli a szexuális kisebbségeket.

Van egy olyan kérdés is, ami a milliárdos filantrópra vonatkozik. „Soros György által finanszírozott szervezetek széles körű nemzetközi támadást indítottak Magyarország ellen a gyermekek védelméről szóló törvény miatt. Ez a törvény megtiltja a gyermekekre irányuló szexuális tartalmú propagandát az óvodákban, az iskolákban és a gyermekek számára elérhető médiában. ÖN MIT GONDOL?” – áll a Nemzeti Konzultációban. Egyébként két válasz közül lehet választani: „helyes, hogy a törvény korlátozza a gyermekekre irányuló szexuális propagandát”, illetve: „a gyermekekre irányuló szexuális tartalmú propaganda nem hordoz kockázatot, ezért felesleges tiltani”.

A kormánynak idén ez a harmadik Nemzeti Konzultációja. Az első kettő februárban indult, a témájuk pedig a koronavírus miatt elesett magyar gazdaság újraindításáról és az állatvédelemmel voltak kapcsolatosak. A gazdaság újra indításáról szólót 528 ezren, az állatvédelemmel kapcsolatban pedig még fele annyian sem, 262 ezren töltötték ki. 

(Kiemelt kép: Egy postás nemzeti konzultációs kérdőívet tartalmazó levelet dob postaládába egy kecskeméti társasházban 2020. június 15-én. Fotó: Ujvári Sándor / MTI)

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.