Visszavonták a kilakoltatott gimnázium engedélyét, új iskolát kereshetnek a diákok

A szülőket hivatalos levélben értesítette a Kormányhivatal, hogy a Qualitas Gimnázium működési engedélye megszűnt, más középiskolákban kell folytatniuk a tanulást a fiataloknak.

2023. szeptember 15., 18:52

Szerző:

Tanítás közben ürítették ki Soroksáron a Qualitas Gimnáziumot kedden. Még zajlott a tanítás, amikor a rendőrség és a végrehajtó megjelent az intézménynél, mert elárverezték az iskolát. Eddig úgy volt, hogy az oktatás online folytatódik, az iskolafenntartók által bérelt épületben fognak tudni iskolába járni a gimnázium azon tanulói, akik ezt igénylik.

Az ATV Híradója azonban arról számolt be, hogy a tanulók családjait személyesen keresték fel a Kormányhivatal emberei, hogy átadják nekik az értesítőt arról, hogy visszavonták a Qualitas Gimnázium működési engedélyét. Egyúttal informálták a szülőket, hogy melyek azok az iskolák, ahol folytathatják tanulmányaikat a diákok, ám olyan intézményekről van szó, amelyek sokkal távolabb vannak a tanulók otthonaitól, mint az eddigi gimnázium, második és harmadik kerületi középiskolák is szerepelnek a listán.

A csatornának nyilatkozó szülők elmondták azt is, hogy a bizonyítványok, és nem egy esetben diákigazolványok is maradtak a végrehajtó által lefoglalt épületben, ami megnehezíti a diákok átjelentkezését.

Az intézmény igazgatója tudott róla, hogy végrehajtási ügy zajlik az iskola körül, de mint mondta, szándékosan nem szólt a szülőknek, mert „nem akart farkast kiáltani”.

(Kiemelt képünk illusztráció. MTI Fotó: Rosta Tibor)