Sokmilliós támogatásra számíthat néhány sportegyesület

Háromszáz millió forint kormányzati támogatást kap a Diósgyőri VTK. A kormány több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatást biztosít 55 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak enyhítésére.

 

2021. április 19., 19:59

Szerző:

Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke hétfőn Sántha Gergellyel, a DVTK elnökével írta alá a támogatási szerződést annak keretében, hogy a kormány több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatást biztosít 55 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására. Ezek közül három Borsod-Abaúj-Zemplén megyei sportegyesület az, amelyik a program részese lehet: a DVTK az észak-kelet magyarországi térség meghatározó egyesületeként 300 millió, a Miskolci Sportiskola 13 millió, a Tiszaújvárosi Triatlon Sportegyesület pedig 3 millió forintos támogatásban részesül.

„A Sportegyesületek Országos Szövetsége a tavalyi év harmadik harmadában dolgozott ki egy programot, amit a kormánynak benyújtott, mert úgy láttuk, ahogy sok más ágazatot, úgy a magyar sport világát is komoly problémák elé állította az új koronavírus-járvány” – mondta Deutsch Tamás. A Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke úgy fogalmazott, hogy anyagi problémákkal kellett szembesülniük a fővárosi és vidéki nagy, közepes és kis egyesületeknek is.

Éppen azért arra tettek javaslatot, hogy a kormány indítson el egy olyan támogatási programot, amely legfontosabb célja, hogy az új koronavírus járvány pénzügyi nehézségeinek legalább részbeni orvoslására költségvetési támogatást nyújt vidéki magyar sportegyesületeknek. Deutsch Tamás azt is hangsúlyozta, hogy a pandémia miatt idén nyárra halasztott olimpiára és paralimpiára indulási jogot szerzett sportolók minél nyugodtabb, jobb felkészülését is segítik.

(Kiemelt képünk: 168.hu | Dimény András)

   

 

 

 

 

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.