Sokan élnek a lelkisegélyvonalak lehetőségével az ünnepek alatt

A legtöbben a magány, párkapcsolati problémák vagy a járvány okozta nehézségek miatt kérnek segítséget.

2021. december 25., 15:21

Szerző:

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének elnöke szerint 10-15 százalékos emelkedés van, és a hivás tartalmakban az ún. érdemi hívások száma jóval magasabb, vagyis kevesebb a hecc- vagy zaklatóhívás karácsony tájékán – írta az Infostart.

Dudás Erika elmondta, hogy karácsonykor elsősorban a magány és a párkapcsolati problémák miatt telefonálnak nekik. Részletezte, hogy A magány miatt nemcsak a 60 év felettiek, de nagyon gyakran a középkorúak is hívják a telefonos lelkisegély-szolgálatokat. Az öngyilkosság miatt segítséget kérők aránya azonban karácsonykor nem nő.

Ha ön is úgy érzi, hogy segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot. 

(Kiemelt képünk illusztráció. forrás: Shutterstock)

Szijjártó Péter önkéntes munkásőrszervezetnek nevezte a FARE-t, amiért a tiltott politikai szimbólumok közé sorolta Nagy-Magyarországot, és ennek eredményeképpen a Magyar Labdarúgó-szövetség nem engedélyezheti a nagy-magyarországos molinók, zászlók bevitelét a magyar válogatott mérkőzésein. A külügyminiszter szerint a szervezet döntése a történelmi ismeretek teljes hiányára vall.