Semjén Zsolt: A jobboldalon van emberi minőség, a baloldal olyan, mint egy tál skorpió

2017. november 12., 11:43

Szerző:

Ha egységesek vagyunk, győzni fogunk - mondta Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Fidesz tisztújító kongresszusán vasárnap Budapesten. 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke rámutatott: a nagy tanulság, amit szem előtt kell tartani, hogy 1994-ben, bár a jobboldal több szavazatot kapott, mégis a baloldalnak lett végül kétharmados mandátumtöbbsége.  „Ha mi darabokban vagyunk, ők pedig egységesek, vesztünk, ha mi egyben vagyunk, ők pedig darabokban, akkor nyerünk” – fogalmazott annak a pártnak az elnöke, amelynek önállóan, a Fidesszel kötött védszövetségen évek óta nincs mérhető támogatottsága Magyarországon. 

A kormányfő helyettese kiemelte, hogy a Fidesz és a KDNP egy nagy gyűjtőpárt és egy világnézeti párt szövetsége, amihez a politikai belátáson és filozófiai alapon túl még valami kell: emberi minőség. Ez náluk megvan, míg a baloldal olyan, mint egy tál skorpió. Emlékeztetett, hogy megcselekedték, amit 2010-ben vállaltak, megtörtént a nemzet közjogi egyesítése, és megvan az egymilliomodik új állampolgár.