Sárga riasztás több vármegyére: akár jégeső is jöhet

Vasárnap erős szél és zivatar is lehet, főleg az ország keleti részein.

2023. május 7., 08:19

Szerző:

Vasárnap napközben elszórtan, nagyobb eséllyel az ország keleti felében alakulhatnak ki zivatarok, azonban szinte bárhol lehet alacsony valószínűség mellett csapadék. A zivatarokhoz szélerősödése  egyes helyeken elérheti a 70 km/h-t, főként keleten intenzív csapadék várható, melyhez jégeső társulhat.

Vasárnap délutántól zivatartól függetlenül Borsod vármegye keleti részén és Szabolcsban (főként a Nyírségben) 60-65 km/h körüli lökések kísérhetik az északi, északkeleti szelet.

A Meteorológiai Szolgálat vasárnapra több vármegyére sárga riasztást adott ki. Az ebbe a kategóriába sorolt időjárási események nem szokatlanok, de potenciális veszélyt jelenthetnek, ezért tanácsos elővigyázatosnak, óvatosnak lenni, főként az időjárási hatásoknak jobban kitett tevékenységek során. Különösen a bizonytalanabb kimenetelű, gyorsan változó időjárási helyzetekben célszerű a szokásosnál gyakrabban és részletesebben tájékozódni a várható időjárás felől.

(Képünk illusztráció: MTI/Balogh Zoltán)

11:27

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

09:08

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.