Saját adósságát fizette a társasház pénzéből egy ózdi közös képviselő

2019. március 4., 12:39

Szerző:

Egy férfi 2008 júliusától 2016 júliusáig egy Ózdon lévő társasház közös képviselője volt. Ő kezelte a társasház pénzügyeit, és a pénzintézetben vezetett folyószámlán kizárólagos rendelkezési joga volt. A társasház pénzét azonban saját adósságai törlesztésére fordította – áll az ügyészségi közleményben.

A férfi vádlott 2010-től időszakosan külföldön dolgozott, így a női vádlott-társa szedte be a lakóktól a közös költséget. A nőnek tudomása volt róla, hogy a férfi a közös költség összegét a társasház naplófőkönyvében ugyan feltünteti, de ténylegesen nem fizeti be a pénztárba, hanem a felhalmozott tartozásaik kiegyenlítésére fordítja.

Ezzel a módszerrel a férfi 2011-től a tisztsége megszűnéséig több mint 10 millió forintot tulajdonított el, amelyhez társa segítséget nyújtott.

A társasház lakói polgári pert indítottak a vádlottak ellen, amelyben egyezséget kötöttek részletfizetési megállapodással. Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt a férfi és a nő ellen sikkasztás bűntette miatt, és próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.