Röviden és tömören reagáltak az ellenzéki pártok Orbán Viktor tusnádfürdői beszédére

A Momentum és a Demokratikus Koalíció néhány sorban véleményezte a kormányfő kijelentéseit.

2023. július 22., 11:44

Szerző:

A kormányfő a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) zárórendezvényén tartott előadást szombat délelőtt Tusnádfürdőn. Orbán Viktor egyebek mellett beszélt arról, hogy a világpolitikai folyamatok Kínának kedveznek, az Európai Unió egy gazdag és gyenge unió egyben, kiemelte, hogy a világ erőegyensúlya elmozdult, és ennek súlyos következményeit nyögjük most.

A kevesebb, mint ötven perces beszédre az ellenzéki pártok is reagáltak, köztük a Momentum és a Demokratikus Koalíció elsőként.

A Momentum ezt írta közleményében: 

Kiemeljük Orbán Viktor egyetlen igaz mondatát: „Nagy bajban vagyunk.” A többi csak üres semmit mondás volt a miniszterelnök részéről.

A Demokratikus Koalíció ennél is rövidebb volt. Szó szerint ezt írták:

Kellemes nyári időjárást és időtöltést kívánunk mindenkinek! DK Sajtóiroda

Jakab Péter, a Nép Pártján elnöke azt írta:

„Orbán ma Tusványoson beszéde első öt percében megmutatta, mi a fontos neki igazán: a hatalom. 

Merthogy miközben Romániában jönnek-mennek a miniszterelnökök, ő már 13 éve van hatalmon. Ő erre büszke. Én meg az eredményt látom: Romániában alacsonyabb az infláció, kevesebb az áfa, olcsóbb az élelmiszer, olcsóbb a benzin, a fizetés már magasabb, és ami a legfontosabb, ott a korrupt politikusokat börtönbe zárják. Nálunk meg kormányon vannak. És ennek az árát a nép fizeti. 13 éve. Egyre többet.” – fogalmazott Jakab.

Mint írta, „lehet, jobb 13 év alatt több miniszterelnök, mint egy, aki korrupt és bolond. A hatalom bolondja. Hallva Orbán beszédét A Nép Pártján egy fontos nyugati, amerikai vívmány bevezetését javasolja a keleti diktátorral szemben: egy ember max. kétszer lehessen miniszterelnök. Utána pihenő. Vagy kezelés. Kell a garancia bolondok ellen. Nagyon kell. Maradok a Nép Pártján” – zárta közleményét a pártelnök.

(Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (háttal, k) előadást tart a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2023. július 22-én. Mellette Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke (háttal, j) és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (háttal, b). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

 

 

 

17:35

Gyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt és az Ökumenikus Segélyszervezet az árvíz elleni védekezés támogatására, így is hozzá lehet járulni az árvízvédelemhez.