Rövid időre a nap is kisüthet, mégis sértődékenyebbek lehetünk

Ködös, hűvös reggel és melegfront jellemzi a keddi diőjárást. 

2024. január 2., 06:58

Szerző:

Mindenütt fokozatosan javulnak a látási viszonyok, rövid időre a nap is kisüthet – írja napi előrejelzésében a HungaroMet. Mindeközben délelőttől kezdve északnyugat felől ismét megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, így beborul az ég, és este az északi tájakon már gyenge eső is előfordulhat. A délnyugati, déli szél megélénkül, a Dunántúlon olykor meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 4 és 9 fok között alakul, délen néhol ennél enyhébb lehet az idő. Késő este 1 és 8 fokot mérhetünk.

Az éjjel képződött köd a reggeli órákban kis eséllyel észak felé terjedhet, a fagypont alatti ködös tájakon ónos szitálás előfordulhat. A nap folyamán azonban fokozatosan ritkul a köd, javulnak a látási viszonyok.

Az időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat.

A melegfront hatására az érzelmi és értelmi egyensúlyunk könnyen kibillenhet megszokott állapotából, ezért ingerlékenység, sértődékenység többeknél tapasztalható.

(Kiemelt képünk illusztráció. Kerékpáros a ködben a Lánchídnál 2009. november 18-án. Fotó: Ferenc Isza / AFP)

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.