Rossz óvodába ment kampányolni, elmarasztalták a bajai fideszes polgármestert

2019. október 1., 15:55

Szerző:

Jogsértő módon kampányolt Fercsák Róbert Baja fideszes polgármestere, aki szeptember 25-én a helyi Szent László ÁMK óvodában tett látogatást, valamint a gyerekekkel együtt fotózkodott, és azt a Facebook-oldalára is feltöltötte – ezt állapította meg a Bajai Választási Bizottság, mely határozatot szerkesztőségünk is megkapta.

A politikust a hasonló cselekmények felhagyására kötelezi határozat, valamint arra is, hogy a kérdéses bejegyzést törölje oldaláról, az még jelenleg is elérhető – vélhetően a polgármester fellebbezett a döntés ellen.

Fercsákot korábban már bepanaszolták, mikor a helyi bölcsődébe látogatott el, ám akkor a bizottság elutasította a panaszt, mert a polgármester az önkormányzati intézményben, mint a fenntartó jelent meg.

A polgármester ott hibázott, hogy az óvoda nem önkormányzati fenntartású, azaz Fercsák megjelenése ott már jogszerűtlen. Vagyis rossz óvodába ment kampányolni.

A választási eljárásról szóló törvény szerint nem megengedett, hogy politikusok gyerekekkel kampányoljanak. Eddig Fercsák jól használta ki a kiskaput, miszerint fenntartóként, nem pedig kampányoló politikusként ment be – legalábbis erre hivatkozott.

Fercsák Facebook-oldala hemzseg a gyerekekkel való kampánytól: játszóteret adott át a gemenci erdőben, gyerekekkel eresztette szabadon fiatal halakat a Dunába, valamint még a lövészklubban tett látogatásáról is fiatalkorúakról készített fotókkal emlékezett meg.

Fotó: Fercsák Róbert/Facebook

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.