Ez nem semmi: Már nemzeti bormaketingért felelős kormánybiztos is van

Rókusfalvy Pál ismert etyeki bortermelő és egykori rádiós kapta meg a pozíciót.

2022. július 12., 08:38

Szerző:

Július 1-től a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztossá nevezték ki Rókusfalvy Pál egykori televíziós és rádiós műsorvezetőt – szúrta ki a  a 24.hu a Magyar Közlöny legutóbbi számában. Rókusfalvy, aki médiás karrierje után etyeki bortermelésbe kezdett, egyben a helyi borfesztivál egyik szervezője is.

Rókusfalvy Pál tevékenységét közvetlenül Orbán Viktor irányítja majd, és kormánybiztosságához ötfős stábot is kapott. Tevékenységéről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek számol be, és azért a törvényben meghatározott juttatásokban részesül.

Rókusfalvy amúgy 2003 óta a Fidesz tagja, cége 2021-ben 2,2 milliárdért végzett tanácsadást az állami Magyar Turisztikai Ügynökségnek is. Most feladatai közé tartozik, hogy koordinálja a nemzeti forrásból megvalósuló bormarketing tevékenységeket, irányítja a stratégia részét képező bormarketing programok végrehajtását továbbá közreműködik a közösségi bormarketinghez kapcsolódó, állami források biztosítását szolgáló döntések előkészítésében és végrehajtásában.

(Kiemelt kép: Rókusfalvy Pál. Fotó: Eifert János, Wikimedia Commons)